1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı Kutlu olsun Şehitlik Mertebesi İstiyoruz

 

1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı nda Genel Başkanımız Hasan ÖNÜR sağlık çalışanlarımızın sorunlarını dile getirdi.

Meydanların süslenip kardeşlik duygularının kabardığı emek ve emekçinin sesinin gür çıktığı gün olan 1 Mayısı ne yazık ki ülkemizde ve dünyada yaşanan salgın nedeniyle buruk bir şekilde sessiz ve sedasız kutluyoruz.

Covit 19 nedeniyle meydanlarda toplanmayı bırakın 2 kişinin yanyana gelmekten imtina ettiği bu günlerin biran önce geçmesi temennimizdir.
Bilindiği üzere 1 milyonu aşkın sağlık çalışanı bu süreçte kora klor aileleinde çocuk ve eşlerinden uzakta çok zor şartlarda çalışıp hastalanıyor ve ne yazık ki vefat ediyorlar bu bağlamda hasta olanlara acil şifalar diliyor vefat edenlere Allahtan rahmet mekanları cennet olsun.

Bizim adet gelenek ve kültürümüz de en kutsal dava ekmek davasıdır. Bu nedenle Helal lokma peşinde koşarken vefat eden sağlık çalışanlarımıza şehitlik mertebesi verilmesi ve evinden günlerce uzak kalan ailesine helal ekmek götürmek için çalışan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığının artık verilmesi en büyük temennimizdir.

Artik görülen ve tüm milletimizinde kabul ettiği bu süreçte sağlık çalışanlarımızın destan yazdığıdır.

Bizde diyoruz ki şimdi değilde ne zaman diyerek yetkililere sesleniyoruz.

Sağlık çalışanlarının yıllardır beklediği sorunları çözüme ulaştırın.

En büyük sorun görüldü ki ne kadar özveri ile çalışılırsa çalışılsın bu zor günlerde bile sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığı o nedenle çıkarılan yasaya riayet edilip cezaların uygulanması ve şiddetlendirilmesi ve bu süreçte vefat den sağlık çalışanlarımızın şehitlik mertebesinde değerlendirilmesi

Yıllardır dört gözle beklendikten sonra çıkarılan ama ne yazıkki istenilenleri karşılamaktan uzak ve âdeta personelleri birbirine düşüren döner sermaye yönetmeliğinin yeniden herkesin yüzünü güldürecek adaletli bir şekilde düzenlenmesi ve 3600 un adaletli bir şekilde herkese verilmesi

Çalışma huzurunu bozan sözleşmeli çalışan personellerin kadroya geçirilmesi

Hakettikleri halde yıllarca hakları verilmeyen hizmetli kadrosunda çalışanların güvence altında olacak şekilde Kadro verilmesi

Hastanelerde icap tutan personellere ücretlerinin eksiksiz verilmesi

Bu süreçte görüldüğü gibi önem arzeden meslek grubunun da biyologlar olduğu aşikardır. Bu nedenle biyologlarında özlük haklarınında düzenlenmesi ve teknik sınıfına geçirilmesi

Şu geçirdiğimiz zor günlerde görev verilmesi elzem olan meslek grubuda Hasta Bakım Mezunları olduğunu düşünüyoruz.
Bu zamana kadar Hasta bakım hizmetleri bölümünden mezun olanlar görev tanımlarının yapılamadığı gerekçesi ile atanamıyor ve işsiz kalmakta idiler. Şimdiye kadar bunların istihdam edilecekleri kadrolara ebe, hemşire, ve sağlık memurları geçici görevlendirilme yapılmaktadır.
Böyle olunca da haliyle hem geçici görevlendirilmeye giden hemde geçici görevlendirmelere gidenlerin yerini dolduran personeller mağdur olmakta,gidenlerin yerlerinde aksaklık olmasın diye yerlerine verilen iş arkadaşlarının iş yükü artmaktadır.
Bu zamana kadar atama yapılmadığından hem atanamayanlar hemde mevcut çalışan sağlık personelleri mağdur edilmektedir.
Bizde geçirdiğimiz bu zor günlerde yetkililere sesleniyoruz
Gün tamda Evde Hasta Bakım Hizmetleri Bölümünden mezunların Istihdamını yapma zamanıdır.
En azından, az nüfusa sahip illerden başlayarak tüm illere personel ataması yapılması gerekmektedir.
Atamaları yapılarak bu bölümden mezun olanlar, hastanedeki yatan hastalara baktırılabilir ve böylece diğer mevcut çalışan sağlık personelleri kendi işleri yaptırılıp mağdur edilmemiş olurlar.
Sonuç olarak Evde Bakım Mezunları atandığında bu bölümden mezun olanlar mağduriyetleri giderilecek ve diğer sağlık personellerinin de fazla iş yükü kalmayacaktır.

Salgınla birlikte anladık ki mağdur olup atama bekleyen bir çok meslek grupları var bunların başında da 112 Acil Hizmetlerinde çalışan hasta ve yaralıya müdahale için hastane acillerinde Avrupa Standartları eğitimle donatılarak mezun edilen,Mezun sayısı her yıl artan atama bekleyen hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin temel taşını oluşturan Paramedikler dir.
Sağlık Birsen olarak yetkililerden talebimiz
Son dönemde ülkemizde yaşanan covıd-19 mücadesinde risk grubunda yer alan meslek grubu olan çalısan paramediklerin iş yükünü azaltmak için öncelikle önümüzde yapılacak atamalarda 18000 alım içerisinde maalesef sadece 251 kişinin atandığını göz önüne alarak yeni alınacak Paramediklerin sayısını artırarak PDC(personel dağılım cetvelinin) bir an önce resmî olarak yerlerini almalarını ve bu bağlamda pandemi mücadelesınde sahada uğraş veren paramediklerin iş yükünün bir nebzede olsa azaltılmasını istiyoruz

Tabiki sağlık çalışanlarının sorunları bunlarla sınırlı değil ama biz acil olup yapılması elzem olanları dile getirdik

Ülkemizin kalkınmasına,gelişmesine ve büyümesine, en çok katkıyı, şüphesiz çalışan, üreten, işçi ve emekçi vatandaşlarımız sağlamaktadır.

 

Emekçilerimiz, sendikalarımız, işverenlerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin çalışma hayatında yaşanan sorunların karşılıklı diyalog ve uzlaşma yöntemiyle çözülebileceğine,bu kültür ile çözüme ulaşmanın da herkes için en doğru yol olduğuna inanıyorum.

 

Bu güzel ve anlamlı günün , emek ve dayanışma kavramlarına yaraşır bir şekilde, bayram ve şenlik havasında geçmesi, dostça, kardeşçe ve omuz omuza kutlanması en büyük dileğimizdir.

 

Emek ve alın terleriyle kazanç helal ve en kutsal kazançtır.

 

1 Mayis'In emek ve dayanışma kavramlarına yaraşır bir şekilde, bayram ve şenlik havasında geçmesi, dostça, kardeşçe ve omuz omuza kutlanmasını diliyoruz.

 

Tüm çalışanlarımızın sorunlarının çözümü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ettikleri düzeye ulaşmaları, verdikleri emeklerinin tam karşılığını almaları en büyük isteğimizdir.

Bu düşüncelerle işçi ve emekçi vatandaşlarımızın İşçi Bayramını kutlarız.